Over Ons

Wij zijn "de echte makers” van 76%ANDERS! Al heel ons leven altijd al op een bepaalde manier creatief en technisch bezig en hebben in houtbewerking uiteindelijk onze gezamenlijke passie gevonden.

Eind 2018 hebben Sander en ik (Denise) elkaar leren kennen op een dagbestedingsplaats voor houtbewerking. Beide zijn wij op latere leeftijd gediagnostiseerd met het autisme spectrum stoornis en kom ik daarnaast soms een beetje vreemd uit de hoek vanwege Gilles de la tourette. Voor ons allebei is het sinds die diagnoses duidelijk geworden waardoor wij het altijd moeilijk hebben gehad met het “normale” werk/privé leven.

Vanaf het moment dat wij elkaar leerde kennen hebben we meer rust gevonden in ons privé leven en hebben we samen onze passie voor creëren verder ontwikkeld. Eerst bij “de houtgroep” en tijdens de coronaperiode, nadat we zoveel leuke reacties ontvangen hadden op onze creaties, hebben we met enthousiasme besloten om samen weer een vorm van werk op te pakken.

Ondanks dat een “normale” deelneming aan de maatschappij misschien voor ons met uitdagingen komt, hebben wij ons in de laatste jaren zo ontwikkeld dat het mogelijk is voor ons om samen zonder begeleiding te wonen en te werken. Nu zijn we met ons eigen bedrijf op weg om daar dan ook nog een onafhankelijk inkomen mee te genereren.

Met steun van de gemeente, familie en vooral van elkaar, kunnen we nu doen wat we het liefste doen. Bezig zijn met hout en mooie producten maken waar we niet alleen onszelf maar ook anderen gelukkig mee maken.